Copiii din corul nostru au participat la un concurs national cultural – artistic organizat de Patriarhia Romana sub titlul de „Unirea, libertate si unitate”.

In cadrul acestui concurs copiii au participat cu urmatorul portofoliu: portofoliu parohia Balaceanca 

Multumim domnului dirijor Olaru Cristian si sotiei sale doamnei invatatoare Olaru Cristina care i-a indrumat si coordonat pe acesti minunati copii.

În acest proiect, 8 copiii din cei 25 de membri ai corului ne propun 4 poezii, două scrisori către Dumnezeu, o rugăciune și o compunere. Restul membrilor s-au implicat cu prelucrarea fimulețelor și strângerea materialelor utile acestora.

Biserica i-a urnit și i-a unit pe acești copii așa cum Biserica a urnit și a unit toți românii de-a lungul veacurilor. În lucrările lor literare copiii scot în evidență importanța Bisericii și a școlii în viața lor socială, își amintesc de frumoasele lecții de istorie despre Marea Unire.

Întrucât se spune că fiecare popor și fiecare oraș sau sat are un înger păzitor, eleva Puia Miruna Georgiana ne prezintă chipul îngerului păzitor al poporului român. Icoana a fost pictată cu multă răbdare și migală de mâna ei de copil de doar 12 ani la Atelierul de Icoane Bizantine condus de dna Ruse Nicoleta organizat sub oblăduirea parohiei noastre.

Din toate creațiile artistice a fost aleasă scrisoarea către Dumnezeu a elevei Alexe Daniela Stefania (13 ani) pentru a fi prelucrată într-un mod care pe noi cei mari ne-a uimit. Textul este susținut prin ambianță muzicală dar și prin imagini.

Mai adăugăm și o înregistrare a unui concert de cântece patriotice susținut la sfârșitul lunii noiembrie la un târg caritabil organizat de Asociația Sfântul Tadeu de pe lângă Biserica Sfântul Dumitru Poștă din București.

Concursul organizat de Patriarhia Română cu binecuvântarea Prea Fericirii Sale, i-a mobilizat mai mult pe cei mici în munca lor artistică și literară oferindu-le noi repere, noi modele și noi idealuri. I-a determinat să își ridice noi întrebări legate de istoria țării, de implicarea Bisericii de-a lungul timpului. Fiecare informație strânsă va forma cultura lor generală și îi va îmbogăți sufletește.

Copiii astfel, sunt “uniți în cuget și-n simțiri”.

 

In cadrul etapei pe Protoierie am castigat locul III urmand a face premierea copiilor implicat pe 17 mai in cadrul concertului festiv pe care il vom organiza.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *