Scoala de vara pentru copii

Se construieste

Cu binecuvantarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel, Arhiepiscopul Bucureștilor, dorim să organizîm o Școală de vară cu titlul generic “Unitatea de Neam și Credință” în luna iulie 2018. În acest program se pot înscrie copii cu vârsta între 7-17 ani. Vor preda profesori de elită din București de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”. Înscrierile se fac fie la Biserică, fie la nr de telefon 0771660499 sau pe adresa de facebook a parintelui paroh: https://www.facebook.com/iordachescu.constantin

 

 

IN ATENTIA PARINTILOR venim cu o rugaminte. Aveti mai jos atasat un document pdf pe care va rog sa il printati sau sa il scrieti de mana pe o foaie A4 alba. Este vorba de un acord al parintelui de a putea fi fotografiat/filmat copilul. Fara acest acord copilul nu va putea participa la cursuri. Nu putem garanta faptul ca nu va fi filmat sau fotografiat!  Aceste foi completate vor fi aduse din timp la biserica. Va multumim pentru intelegere!

Acord parinti pdf download

Acord parinti word download

 

Va prezentăm mai jos programul:

Școala de vară se va desfășura în luna iulie, două zile pe săptămână, câte două ore cursul după cum urmează:

  1. Săptămâna 2-8 iulie: Istorie (Domnii Țărilor Române, Lupta pentru Unire)
  2. Săptămâna 9-15 iulie: Geografie (Munții și Apele României)
  3. Săptămâna 16-22 iulie: Artă și Folclor (Tradiții și Obiceiuri românești)
  4. Săptămâna 23-29 iulie: Română (Evoluția limbii literare româneș Mitropoliții Antim Ivireanul și Dosoftei al Moldovei. Expresii Românești. Moduri greșite de exprimare).

La sfârșitul Școlii vom organiza un CONCURS cu PREMII. Concursul va consta în rezolvarea unui test grilă și prin scrierea unui eseu sau a unei compuneri. Duminica 29 iulie după Sfânta Liturghie va avea loc premierea copiilor participanți la Școala de Vară.

 

Activităţile propuse vor consta în prezentari în power point, prezentări video și jocuri didactice. Copii se vor familiariza cu valorile culturale, creștine și tradiționale, vor descoperi prin joc și film frumusețea și istoria țării noastre, vor face cunoștință cu mari oameni ai literaturii românești, adevărați români creștini iubitori de neam și Biserică. Fiecarei materii i se distribuie 2 ore de curs cu o pauză de 10 minute.

Locația: Școala de vară se va ține în Sala de mese a Parohiei Bălăceanca. Adresa: Strada Gării nr 43, Sat Bălăceanca, Comuna Cernica, jud. Ilfov.

Masa:  Copiii vor primi fructe, sucuri precum și alte produse neperisabile (covrigei, napolitane, etc.)

Justificare:

În mediul rural există un dezinteres crescând în ceea ce înseamnă cultura, atât în rândul famiilor sărace cât și a celor mai înstărite. Din rândul familiilor cu situație financiară precară este întâlnit foarte des fenomenul abandonului școlar. Copiii nu sunt motivați să mai învețe carte nici măcar de către proprii lor părinți. Din această cauză, parohia noastră dorește prin acest proiect să nască în inimile copiilor o motivație lăuntrică pentru a urma cursurile școlare. Vrem să arătăm că există atâtea lucruri interesante care ne fac plăcere să le cunoaștem. Vrem să arătăm prin exemple concrete de personalități istorice, literare și religioase că a învăța nu este o rușine, ci o demnitate. Cunoscându-ne istoria, putem să ne cunoaștem viitorul. Cunoscând experiențele străbunilor ne imbogățim propria viață.

Dorim să investim în educația copiilor noștri căci investind în ei, investim în viitorul României! Investind în cultură și educația copiilor proveniți din medii sociale defavorizate și nu numai, vom asigura un viitor bun lor, părinților lor și urmașilor urmașilor noștri.

Nicolae Bălcescu era de părere că Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. Într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul ajută să ştim cine suntem, de unde venim. Ne dezvăluie trecutul, ne arată parcursul înaintaşilor noştri, greşelile lor, trecutul cu bune şi rele. Aşa putem învăţa că suntem un popor greu încercat, dar plin de resurse. Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii!